(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

IJslanders op IJzerzand(passepartout, niet in beeld)

2024

Studie van IJslandse paarden

schildersezeltjes

2024

Impressie van ezels impression of donkeys

Solitudes, Bliss

2024

Solitudes, Bliss

Solitudes, Inspiration

2024

Solitudes, Inspiration

Solitudes, Meditation

2024

Solitudes, Meditation

Solitudes, Reflection

2024

Solitudes, Reflection

Uit je plaatje gaan

2024

Muisjes ontsnappen aan het kader. Mice escaping the frame

Fierté (Peugot classic, roestkleurig)

2023

De tweede krasse kar van Hendrik die model stond voor deze aquarel.   Hendrik's second sturdy car that served as a model for this watercolour.  

Kallista

2023

Portret van een merrie

MG J2

2023

Anita zocht een geschikt cadeau voor haar vader's verjaardag. 25 jaar lang werkte hij aan de restoratie van een MG J2. Geen beter idee dan hem een portret van deze knapperd te geven. Blij dat ik de uitvoerder mocht zijn.   Anita was looking for a fitting gift for her dad's birthday. 25 years he worked on the restoration of an MG J2. What better idea than to give him a portrait of this beauty.Happy to be the chosen painter.

Sanna's paarden Sanna's horses

2023

In mijn blog kunt u lezen hoe ik aan deze prachtige opdracht kwam van deze kudde paarden (Freibergers o.a.) in hun omgeving.   In my blog you can read how I came about this beautiful commission of this group of horses (Freibergers a.o.) and their surroundings.

Regter's best friend

2022

Deze T Ford uit 1915(!) van echtpaar Regter heeft hen al zo'n beetje de hele wereld over gedragen, rijdend voor SOS kinderdorpen. Een zeer bijzonder mooie wagen van zeer bijzonder mooie mensen!   This 1915(!) T Ford owned by the Regter couple has already taken them all over the world, driving for SOS children's villages. A very special beautiful car of very beautiful people!  

Wasgoed Laundry

2020

Dit werk maakte ik ter illustratie van het expositiethema; Denkend aan Holland zie ik... Wasgoed. Voor verdere uitleg verwijs ik naar mijn blog van 27 september. This work I made as an illustration to the theme exhibition: Thinking of Holland I see... Laundry. For a further explanation I refer to my blogpost of 27th of september  

Overname

2019

Voor een garagebedrijf in Lunteren mocht ik dit groepsportret schilderen met daarop het bedrijf, de eerste eigenaar, zijn zoon als tweede eigenaar en de derde in de familie die nu de scepter zwaait over deze garage. Ik was blij dat de heren wilden poseren in één van de prachtige oldtimers die ten toon stonden gesteld tijdens de feestelijke overdracht. Het maakte het totale plaatje bijzonder schilderachtig en een plezier om aan te werken. Omdat er veel hout in het gebouw verwerkt zit en dit stuk een plek krijgt boven de balie, heb ik het houtmotief verwerkt in het werk.

Réveillé

2019

Voor een serie van drie Oldtimers mocht ik deze Simca8 uit gebruiken als model. Ik trof deze Francaise op de Eder heide en werd direct getroffen door de aanblik van deze zwarte dame. Was erg blij dat de eigenaren mij toe stonden haar te laten poseren voor mijn doel. Dank zij het fantastisch fotowerk van Martin van Schouten ( www.martinvanschoutenarchive.com )kon ik gebruik maken van gedegen beeldmateriaal wat betreft de auto. De achtergrond moest in dit geval uiteraard Parijs worden en ik koos de Notre Dame, niet wetend dat tijdens het voorbereiden van dit schilderij deze imposante kathedraal met die afschuwelijke brand te maken zou krijgen. Het maakte het stuk wat beladen, maar niet minder plezierig om aan te werken. Mijn bedoeling is een drietal oldtimers af te beelden in de hoofdstad van het land van herkomst. De tweede is een Regina Ruska te Amsterdam. De Bentley te Londen staat nog op de ezel.

Ruska Regina

2019

Voor een serie van drie Oldtimers mocht ik deze Regina (Ruska), behorende tot het VW Classica Genootschap,  gebruiken als model. Dank zij het fantastisch fotowerk van Martin van Schouten ( www.martinvanschoutenarchive.com ) kon ik gebruik maken van gedegen beeldmateriaal wat betreft de auto. De achtergrond moest Amsterdam worden, de stad waar deze klassiekers gemaakt werden. Deze Regina stamt uit 1970.

Sjalom

2019

Voor een serie van drie Oldtimers mocht ik deze Regina (Ruska), behorende tot het VW Classica Genootschap,  gebruiken als model. Dank zij het fantastisch fotowerk van Martin van Schouten ( www.martinvanschoutenarchive.com ) kon ik gebruik maken van gedegen beeldmateriaal wat betreft de auto. De achtergrond moest Amsterdam worden, de stad waar deze klassiekers gemaakt werden. Deze Regina stamt uit 1970. Mijn bedoeling is een drietal oldtimers af te beelden in de hoofdstad van het land van herkomst. De tweede is een Simca te Parijs. De Bentley te Londen staat nog op de ezel.  

Knappe Eend

2018

Deux Cheveaux Joie de Vivre

MG

2018

MG in opdracht geschilderd. Vooroorlogse kwaliteit (van de auto)

Serendipity

2018

Vooroorlogse MG

Young Travellers 2.

2018

Jonge mensen op hun (levens) reis, vergezeld met hun maatje.

Young Travellers 3.

2018

Her's was the world Jonge mensen op hun levensreis, vergezeld door een maatje.

Young Travellers 4.

2018

Just a coin Jonge mensen op hun levensreis, vergezeld door een maatje

Young Travellers 5.

2018

Leaving the shore to come home Jonge mensen op hun levensreis, vergezeld door een maatje

Young Travellers 6.

2018

A last taste of home Jonge mensen op hun levensreis, vergezeld door een maatje

Boxers

2017

Opdracht voor het schilderen van twee boxers op steigerhout

Citella

2017

Voor de familie Boon trof mij de eer hun onlangs overleden paard Citella schilderen. De merrie is meer dan dertig jaar geworden en heeft menig keer haar beste beentje voorgezet tijdens de Oud Lunterse dag. Uiteraard in vol ornaat, zoals de familie gekleed ging in Veluwse klederdracht aan de befaamde optocht "de Reutemeteut" jaren mee deed.

De boodschapper

2017

De boodschapper, een inspiratie op een morgen buiten werken bij kasteel Doorwerth.

"De Zwarte Parel van de zee"

2017

Voor het tweeluik dat ik mocht maken van de Friese merrie Esmee, werd het eerste schilderij een portret van de zwarte dame, het tweede een zeegezicht waar zij in alle vrijheid haar levenskracht toont. Het was een feestje haar zo in beeld te brengen.

Exspensive

2017

Exspensive is het prachtige model dat ik mocht gebruiken voor de expositie in Galerie Zuid. Het thema Gelderland komt hier in beeld daar deze hengst behoort tot het Klassiek Paarden Stamboek te Gelderland.

Floortje

2017

Portret van Floortje de Main Coon
 

Friese merrie Esmee

2017

De Friese merrie Esmee, met veel plezier in opdracht geschilderd voor trotse eigenaar Kai. En terecht. Een heel bijzonder paard.

Gelderse Merries met veulens

2017

De Gelderse merries en hun veulens van landgoed Landlust mocht ik gebruiken als modellen voor het thema Gelderland.
 

Leperkoen Hulleberg

2017

Waarneming van een Veluwse Leperkoen met zijn onmisbare rijdier, het haas.

Maaike en Bente

2017

Maaike met haar lievelings Fries Bente. Schilderij in opdracht ten bate van Manege Zonder Drempels

Trust

2017

Voor een schilderdemonstratie/expositie tijdens een folkloristisch evenement kreeg ik een beeld aangeboden om te schilderen van de liefdesverklaring van een klein meisje aan een stoere Welsh Cob. Het bleek dat dit paardje een zacht plekje voor haar had en het vertrouwen was wederzijds.

Us

2017

Illustratie/weergave van mijn ontmoeting met stamhoofd Us, leider der Veluwse Leperkoenen.

Us met zijn haas

2017

Portret van de leider van de Veluwse Leperkoenen. Een onbekend fenomeen uit onze streek.

Wilskracht

2017

Toen ik voor de expositie bij Galerie Zuid op zoek was naar Gelderse schoonheden, kwam de prachtige hengst Wilskracht op mijn pad. Ik mocht hem als model gebruiken voor een idee dat ik had. Maar tot mijn blije verrassing vroeg één van de eigenaren of ik hun paard eveneens in opdracht wilde schilderen. Nu, dat is altijd een feestje, zo'n heerlijk dier te vereeuwigen.

Anita's knappe kwartet

2016

Friezen en Shetlanders, in opdracht geschilderd op hout. Dank voor de ontzettend leuke opdracht Anita en heel veel plezier met je "houtrossen".

Citrofieltje Joie de Vivre Hollande

2016

Voor het thema "Holland" dat de expositie bij Galerie Zuid, Harskamp deze zomer kreeg maakte ik deze eendrijder in de bollenvelden. Misschien herkent u hem... Een knipoog naar een kleurrijke schilder.  

Cooper, de Golden Retriever

2016

Portret in opdracht van Golden Retriever Cooper

De grote vaart

2016

"De Grote Vaart" was eveneens een werk dat ik inleverde voor de expositie "Holland" te Galerie Zuid. Ik had een beeld in mijn hoofd van een drietal patriottische kikkertjes die een grote reis aangaan. De elementen van scheepvaart en ontdekkingsreizen (gouden eeuw), kikkerlandbewonders, Oranje, de vlag van Nederland, de klomp, het zit er allemaal in. En ik lag bijna in de plas toen ik foto wilde maken van de te schilderen klomp en deze weg begon te drijven...

Hollands hoen

2016

Van een kwastgast kreeg ik een aantal plankjes met daarin dieper gelegen holtes. Het duurde even, maar er popte een idee op om de holtes te vullen met delen van een beeld, zodat het leek alsof het totaalbeeld zich achter het vooruitspringende hout bevond. De eivorm bracht me bij het Hollands hoen.

Homeward bound

2016

Homeward bound hoort thuis  in een serie schilderijen die ik vanuit een diep gevoel geschilderd heb. Ze voelen als mijn meest authentieke werk, dicht bij mijn hart en ziel. Het is een zelf portret. De vrouw in het bootje brengt het resterende stukje natuur terug naar huis om het veilig te stellen tegen een wereld waarin het bedreigd wordt. Het kwetsbare ree symboliseert de natuur die wij als mensen helaas vaak met voeten treden. Een langere beschrijving stuur ik u graag als u geïnteresseerd bent.

Koninklijk Warmbloed Paard Nederland

2016

Klein beeld van het Koninklijk Warmbloed Paard Nederland

The Sweet Seven

2016

The Sweet Seven is een portret van zeven Fauve de Bretagne Bassets, een verrassing die de clubleden aan de fokker van hun honden aan wilden bieden tijdens de jaarlijkse clubmatch Dit, in het jaar dat deze man die zich 40 jaar met hart en ziel inzet voor het ras. Een goede reden om hem in het zonnetje te zetten.

Velocipede, Bloemenmeisje

2016

Voor het thema "Holland" dat deze zomer de sfeer van de expositie bij Galerie Zuid bepaalde, maakte ik dit bloemenmeisje dat met haar bosje door de bollenvelden fietst. Op de dijk, in de wind.

Duitse Herder op hout geschilderd

2015

In opdracht geschilderde Duitse Herder. Dier helaas erg vroeg overleden door ongeluk. Olieverf op hout.

Gevangen in de zon

2015

Buizerd met kleine buit vliegend door beukenbos, zonnestralen

Taken by surprise

2015

Konikveulen wordt verrast door mantelende buizerd

Paardenman

2014

Dhr. Snetselaar met zijn geliefde Arabier

Dynamic Stillness, Bastet

2013

De Bastet, godin, maanlicht... gevangen kracht in statige gratie.

Lady

2013

Lady, met een sterke eigen wil, zoals het een kattendame betaamt. Geschilderd in opdracht.

Rex kittens2

2012

Rex kittens spelen met het doek.

Koetjes op de dijk

2011

Na een demonstratie "hoge luchten schilderen" stond dit doek zonder verder onderwerp te wachten. En zie, bij een bezoek aan een biologische kalverhouder, die we met de schilderclub een bezoek brachten om koeien te besturen, vond ik dit mooie trio.

Border Collies Yorkshire

2010

Border Collies bij een schuur van een schapenboerderij in Yorkshire

Grote Zwitserse Sennehonden bij boeren huis Zwitserland

2010

Grote Zwitserse Sennehond met puppy's voor een Zwitserse boerderij

Portret geliefden

2010

Portret in opdracht geschilderd voor moeder van zoon, voorstellend zoon met zijn verloofde.

The Green Man, Equilibrium

2009

The Green Man symboliseert een lang verhaal dat te lang is om hier te vermelden. Heel kort samengevat zou het Yin Yang genoemd kunnen worden, ik gaf het stuk de naam The Green Man, Equilibrium. Geïnteresseerden stuur ik graag de volledige betekenis die ik er in zie, maar ieder is uiteraard vrij zijn of haar eigen verhaal er al dan niet in te lezen.

Bronstroedel op de Schotse Hooglanden

2008

Roedel herten op de Schotse Hooglanden

Citrofieltje Joie de Vivre

2008

Deux Chevautje voor Frans café

Portret Zwitserse man

2007

Portret in opdracht geschilderd voor echtgenote van deze man.

Citrofieltje Lavande

2006

Knappe gele "lelijke eend" (2CV6) rijdend door landschap met lavendel

Joy

2006

Jongen op New Forestpony, veulen ernaast, galopperend langs het strand

Citrofieltje Campagne

2005

Deux Cheveaux toerend door Franse wijnstreek

St. Hubertus

2004

Het Sint Hubertushert. Als Veluwenaar en natuurliefhebster een geliefd onderwerp om te schilderen.

Framgord 4.

2002

Illustratie uit mijn boek Framgord

Framgord 1.

2001

Een illustratie uit mjn boek Framgord de dwerg. Hij heeft juist zijn vriend Haas verteld dat hij op een zoektocht zal moeten gaan om de Parel van de Vrijheid te vinden.

Framgord 3.

2001

Illustratie uit mijn boek Framgord. Het tweestromenland.

Framgord 5.

2001

Illustratie uit mijn boek Framgord, Egypte

Framgord

2000

Illustratie uit mijn boek Framgord

Framgord 2.

2000

Illustratie uit mijn boek Framgord