• Oude sferen

    6 augustus 2017

    De maand augustus geef ik officieel geen les. Maar voor de kwastgasten die het leuk vinden laat ik het wel weten waar en wanneer ik buiten ga werken. Het is zoiets fijns om een mooie plek eigen te maken door deze te tekenen of schilderen, fotootje erbij voor de check.

    Gisteren zijn we vier vrouw sterk kasteel Doorwerth te lijf gegaan. Een prachtig bouwwerk dat zo’n heerlijke sfeer herbergt, al is diens geschiedenis niet altijd rooskleurig geweest. Echter, de statige rust en vrede die het gisteren uitstraalde inspireerde ons tot het maken van werkjes die de herinnering met zich mee zullen dragen van een mooie, sfeervolle zaterdagmorgen.

    In the moth August I officially do not give lessons. Yet for the paintingguests who like it, I let them know where and when I will work outside. It is so nice to make a spot your own by drawing or painting it, making a photo for the check.

    Yesterday four women strong we went for castle Doorwerth. A beautiful building which inherets such a wonderful atmosphere, although it's history has not always been that rosy. However the majestic peace and rest it expressed yesterday inspired us to make works which will contain the memory of an atmospheric Saturday morning.

    Lees meer >> | 685 keer bekeken

  • Warm welkom

    30 juli 2017

    Een bijzonder lang weekend kan al bijgeschreven worden terwijl het nog gaande is. Zoals eerder gemeld op dit blog overleed een zeer geliefde oom, woonachtig in Engeland, plotseling aan de gevolgen van een aneurysma. Een levensbedreigende aandoening waarbij mijn moeder gelukkig kantje boord het leven kon behouden. Omdat de laatste dienst aan mijn oom in Engeland is bewezen maar niet iedereen er door gezondheidsredenen bij kon zijn, hebben mijn tante, twee nichten en aangetrouwde neef besloten naar Nederland te komen om nogmaals de eer te bewijzen aan het leven van ons zo hoog gewaardeerd familielid. Die bijeenkomst heeft gisteren plaats gevonden in boerderij Hoekelum en ondanks het gemis hebben we genoten van het samenzijn in naam van ome Henk en met dank aan tante Nancy. Wat mij trof was de warmte en liefde die wij voelden en het bracht mij terug bij de herinneringen aan het huis van mijn oma waar ik geboren ben. Mijn ouders woonden op de bovenverdieping, mijn oma en opa beneden. Het was er altijd een zoete inval, de deur stond open voor mens en dier. Ik mag mij rijk prijzen dat ik die inprenting eveneens van vaders kant heb meegekregen. Al heb ik mijn "andere oma" nooit gekend, ook van vaders kant zijn de drempels laag voor menselijke of dierlijke gasten. Goed, meer dan inmiddels zestig duiven zijn een vrij groot gezelschap om uit te nodigen, echter de welkomsmat van ook mijn atelier is duidelijk niet slijtvast. Een erfenis om blij mee te zijn.

    Lees meer >> | 677 keer bekeken

  • Merry Christmas

    12 juli 2017

    Hij is weer voltooid! De kerstkaart die mijn moeder en ik al sinds jaren maken ten bate van de Manege Zonder Drempels. Het is een heerlijke traditie geworden. En wanneer wij de kaarten tegen Kerst weer in bosjes aangeboden zien worden in de winkels krijgen mijn moeder en ik er altijd een heel warm gevoel bij. Dit, vanwege verschillende redenen. Omdat drukkerij Modern zo ontzettend gul al jaren de druk gratis verzorgt. Omdat het voor zo'n goed doel is dat wij met hart en ziel steunen. Maar toch ook omdat wij het schilderij altijd in de zomer maken en sneeuw aan het schilderen zijn terwijl het buiten rond de dertig graden is. Om in de sfeer te komen zet ik zelf altijd kerstmuziek op en maak het soms zelfs zo bont een beker warme chocolademelk klaar te maken. Zo lukt het wel een beetje de warmte van het beeld af te doen stralen; Hij is binnenkort te bestellen via de website www.manege-zonder-drempels.nl

     

    Merry Christmas

    It is finished! The Christmas card my mum and I make to the benefit of the Manege Zonder Drempels since years. It has become a wonderful tradition. And when we see the cards close to Christmas being offered in great numbers in the shops, my mum and I always get a warm feeling. This, because of different reasons. Because publisher Modern for years prints the card for free. Because it is such a beautiful goal we support from the heart and the soul. But also because we always make the painting in the summer and are painting snow while outside it is 30 oC…

    To get into the mood I always play Christmas music and sometimes even am so crazy to make a mug of hot chocolate. In this way we succeed to express some warmth in the image. The card is soon for sale on the website of the Manege;  www.manege-zonder-drempels.nl

     

    Lees meer >> | 722 keer bekeken

  • Een blatend succes

    15 juni 2017

    Inmiddels hebben we onze bijdrage aan het schaapscheerdersfeest geleverd. En het was ons een groot genoegen deel te mogen uitmaken van de gezellige markt op de heide. Op de achtergrond was het geblaat niet van de lucht. En de heerlijke lucht van de schapen kwam ons gul tegemoet.

    Lees meer >> | 706 keer bekeken

  • Wolligheden

    6 juni 2017

    Aanstaande zaterdag worden de schapen van de twee Edese kudden uit hun jasjes geholpen. Traditioneel een groot festijn dat rond de kooi gehouden wordt met allerhande aanverwante gezelligheden.

    Wij als schilderclub mogen ook weer mee doen en we zijn daarom de zonnedans vast aan het oefenen, want op het moment worden we gezegend met menig bui (overigens hard nodig voor de natuur).

    Lees meer >> | 685 keer bekeken

  • Gelderlanders

    27 mei 2017

    Mijn moeder en ik mogen weer meedoen aan een expositie bij Galerie Zuid, gerund door de familie Kuit. Een heerlijke plek met een immer warm onthaal voor exposanten en bezoekers. Dit keer kregen wij het thema "Gelderland" mee om ons door te laten inspireren. Mijn moeder, landschapsschilder vertaalde dit uiteraard in het in beeld brengen van fraaie streken uit onze provincie.

    Lees meer >> | 580 keer bekeken

  • Kunst in de pan en op een schoteltjeā€¦

    14 mei 2017

    Soezen & soep

    De heerlijkheid van het hebben van schilderclubs is dat de leden elkaar onderling inspireren. Soms zelfs uitdagen… Zo kwam één van m’n kwastgasten met de mededeling dat hij zich die middag  in de kookkunst zou storten met het maken van een pan soep. Dat had hij niet moeten doen, (maar achteraf zijn we blij dat hij het wel gedaan heeft). De volgende reageerde dat die soep uiteraard geproefd moest worden en dat zij ter verhoging van de aanstaande feestvreugde de volgende week in afwachting van de gemaakte spijs de broodjes mee zou brengen.

    Lees meer >> | 1893 keer bekeken

  • Geheime onthulling

    7 mei 2017

    Neem mij niet kwalijk dat het weer even stil geweest is op mijn blog. De reden was uiteraard het droeve afscheid van mijn zeer geliefde oom.

    Echter heeft zich intussen ook iets zeer verheugends voorgedaan. En al zou ik het uit willen bazuinen… dat mag ik nog niet. Ik weet, de mist trekt hier weer pesterig op. Ik had ook beter niets kunnen zeggen, maar toch wil ik laten weten dat ik weer dieper in het mysterie van de Veluwse Leperkoen geraakt ben en inmiddels iemand heb mogen ontmoeten en spreken wie, samen met diens collega’s eveneens benaderd is door het kleine volk!  

    Lees meer >> | 595 keer bekeken

  • Afscheid

    9 april 2017

    Als ik mij vandaag moet laten leiden door de inspiratie van de dag wordt het geen blij verhaal. En toch…

    Verlies van een zeer geliefd familielid doet erge pijn. Mijn oom uit Engeland is gisteren overleden. Mijn oom en tante Nancy, wie er gelukkig nog wel is en mijn nichten, hun familie zijn altijd meer dan een goede reden geweest om naar Engeland te trekken. Zo heb ik wel eens gezegd dat Nederland mijn vaderland is, Engeland mijn moederland. Vooral vanwege het immer warme onthaal van m'n oom en tante.

    Lees meer >> | 699 keer bekeken

  • Cijferkunst

    2 april 2017

    Ben je net lekker op dreef met een schilderij voor een expositie bij Galerie Zuid (daarover tot nader bericht overigens) roept de plicht tot boekhouding… Als ik ergens een hekel aan heb is het werken met cijfers! En als ik ergens van houd is het werken met kleuren. Maar goed, ik bijt mij er dapper doorheen en heb toch even kunnen genieten van een wandeling in de mist vanmorgen met onze hondjes door Leperkoenenland.

    Lees meer >> | 648 keer bekeken

  • Meer blogs >>